top of page
  • Trond F. Ingebretsen

Mye mer enn bare skolefrukt

Denne høsten har kjøkkenet til Attende startet leveransene av frukt og grønt til skolene i Stavanger kommune. Gulrot og blomkål vaskes og kuttes, og blir ferske, friske gulrotstaver og knasende blomkålbuketter. Disse pakkes og leveres til skolene i nærmiljøet.


Dette setter barna stor pris på - og grønnsaker og frukt i skolen er et godt tiltak. Tidligere forskning blant annet fra Universitetet i Agder har vist at strukturelle tiltak som gratis skolefrukt har god effekt både hos barn med både høy og lav sosioøkonomisk status. Forskningen viser også at tilgang til frukt og grønnsaker på skolen gjør at barn spiser mer av dette.


Når bedrifter som Attende gjør dette arbeidet tilføres enda en dimensjon innen sosial bærekraft - det gir lokale og samfunnsnyttige arbeidsplasser. Med en verdikjede hvor råvarene er dyrket lokalt, og restavfallet utnyttes optimalt, så blir dette en vinn-vinn-vinn situasjon.

- Dette er et veldig godt bidrag for å skape god arbeidstrening for våre ansatte og våre deltakere, sier fagansvarlig Jan Magne Haugland i Attende.

Vi leverer vel ut rundt 400 kilo oppskåret frukt og grønt til skolene hver uke.

Det er Stavanger kommune som er oppdragsgiver.

Stavangers nye ordfører Sissel Hegdal Knutsen har snakket varmt om arbeid- og inkluderingsbransjen, og denne typen oppdrag kan stå som eksempel på at det også ligger handling bak ordene, og det setter vi stor pris på.0 kommentarer

Siste innlegg

Se alle

Comments


bottom of page