top of page
  • Trond F. Ingebretsen

Søtt, klissete og deilig!

Siden 2014 har Stavanger lufthavn Sola produsert sin egen honning. Bikuber står langs rullebanen og tusenvis av bier tar av og lander her på jakt etter nektar fra blomster i nærområdet. Honning høstes fra kubene av birøkter Kjetil Lyse, og blir tappet på glass ved KL bigård i Sandnes.


Biene må besøke over 20 millioner blomster - eller ta over 60 000 flyturer for å produsere 1 kg honning.


Når honningen er på glass, må disse merkes og pakkes i flotte gave-esker.


Dette er en av mange gode oppgaver vi i Attende utfører, og gjennom å la oss og vår bransje gjøre denne typen jobb, så bidrar ikke bare Avinor med biologisk mangfold og kortreist (og velsmakende) mat, de bidrar også med sosial bærekraft. Denne type oppgaver bidrar til relevant og viktig arbeidstrening for våre deltakere og tiltaksansatte. Dette arbeidet reduserer utenforskap, det tilfører bransjen eksterne midler som igjen brukes til å komme deltakerne til gode - slik at vi kan tilby enda bedre tjenester og tilrettelegging.


Takk for oppdraget, Avinor!



Siste innlegg

Se alle
bottom of page